16 Aralık 2010 Perşembe

İlham Kaynağı olmak

İnsanların birisi hakkında "inanılmaz" dediğini ne sıklıkla duyuyorsunuz. Ne sıklıkla birilerinin seçmiş olduğunuz yolda size ilham kaynağı olduğunu hisedersiniz.
Başkaları için ilham kaynağı olmak, başkalarnınınkolayca yapamayaağı işleri başarmış olmaktan geçer.
Hayatınızda geliştirmek için seçtiğiniz bir alan var ve siz sadece başarmak değil, inanılmaz olanı gerçekleştirmek istiyorsunuz.Başkalarını başarınızla etkilemek, onlara ilham kaynğı olmak ve başarı için sizin yolunuzu seçmelerini istiyorsunuz.
Peki bunu yapmak için siz hangi yoldan yürümelisiniz.
1: Gerçeklten sevdiğiniz bir alan seçin: Bir alanda çok başarılı olmak için gerçekten severek ve gönülden gayret göstermek şarttır. Gerçekten severek yapmadığınız işlerde de başarı elde edebilirsniz. Ama başkalarına ilham kaynağı olacak kadar ileri gitmeyeceksinizdir.
2:Hedefiniz Olsun:  Ulaşmak istediğiniz noktayı işin başında belirleyin, ve bu sizin hedefiniz olsun.  Seçtiğiniz hedef size heyecan katsın. Ne olursa olsun bu hedefe odaklanın ve bu yolculukta bazı fedakarlıklarda bulunmanız gerektiğini yolun başında kabullenin.
3: Büyük Düşünün: Kendinize bir hedef belirlerken seçtiğiniz hefein büyüklüğü sizi korkutmasın. Zaten sıradan bir hedef seçmiş olsanız, başarsanız bile ilham kaynağı olamayacağınızı düşünün. Sizi diğerlerinden farklı yapan, seçtiğiniz hedefin büyüklüğü olmalı. Kendinizi bütün gücünüzle bu hedefe yönlendirin. 
4: Israrcı Olun: Ufak başarısızlıklar sizi hayalkırıklığına uğratmasın, unutmayın hiç bir bilimsel buluş ilk denemede ortaya çıkmamıştır. Eğer bilim adamları ilk denemelerinde pes etselerdi muhtemelen  hala mağaralarda yaşıyor olaaktık. Kendinize bir plan hazırlayın. Bazı istisnai durumlar bu planınızda aksamalara sebep olabilir. Birkaç kez aksama yaşadıktan sonra tekrar planınıza geri dönün, nasıl olsa aksadı deyip peşini bırakmayın. Günlük hayatınızda hedefiniz için mutlaka alternatif bir zamanınız olsun.
5:Bu işi sizden daha iyi yapanlar var diye demotive olmayın: Seçmiş olduğunuz alanda siden çok daha iyi olanlar olabilir. Bu sizin onlardan daha iyi olabileceğiniz anlamına gelmez, yolunuzda durmadan ilerlemeye devam ettiğinizde onlara ulaşacak ve geçeceksiniz.
6: Sizi örnek Alanları Benimseyin: Sizi ilham kaynağı olarak gören insanları faredin.  Birçok kişiye ilham kaynağı olduğunuzu görmek sizi şaşırtacaktır.  Takipçilerinizle konuşun, onlara deneyimlerinizi anlatın. İnsanlar sahip olduğunuz birikime saygı duyacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder